آیت الله جوادی آملی: خطبه‌ای است که وجود مبارک حضرت امیر دُرفشانی می‌کند برزخ را معنا می‌کند، ساهره قیامت را معنا می‌کند. ابن ابی الحدید در شرح این خطبه می‌گوید: اگر ادیبان و بلاغت‌شناسان را یکجا جمع بکنند و این خطبه را بر آنها بخوانند آنها می‌فهمند که این سجده دارد. همان طوری که بعضی از آیات قرآن سجده دارد. ما این مطلب را به عرض استاد علامه طباطبایی رساندیم که این اغراق نیست؟ ما آنچه شنیدیم سجده بر آیات قرآن کریم است، در غیر قرآن سجده نیست!

علامه طباطبایی فرمودند: نه این اغراق نیست، این در حقیقت سجده برای آیات قرآن کریم است، زیرا همان آیات قرآن کریم از زبان حضرت امیر به این صورت درآمده است و اگر آن آیات قرآن کریم نبود، حضرت امیر این سخنان را نمی‌توانست بگوید. اینها هر چه دارند از قرآن است و از وحی الهی است. می‌بینید همان آیات قرآن کریم به صورت نهج البلاغه جلوه کرده است.

خود حضرت امیر وقتی قرآن را معرفی می‌کند، می‌فرماید که فتَجَلّی لهم سُبحَانَهُ فی کتابه مِنْ غَیْرِ أَنْ یَکُونُوا رَأَوْه»؛ خدا در قرآن برای بندگانش تجلّی کرد، حرف نزد! مردم باید متکلّم را ببینند، نه این صدا را بشنوند.

غزلی از حافظ درباره شهدای کربلا

پیرامون شمس تبریزی و مثنوی مولوی

راه از بین بردن بوی بد گناهان

قرآن ,آیات ,سجده ,کریم ,حضرت ,امیر ,آیات قرآن ,قرآن کریم ,حضرت امیر ,نهج البلاغه ,این خطبه

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تجهیزات تست و اندازگیری دقیق هات اسپات ازتوبه یک اشاره،ازمابه سردویدن... دفتر خاطراتِ من طلق و پلکسی لیزر ارت گلس پرسش مهر رئیس جمهور درموردکرونا روزنوشته های یک دوست ویژگی های شخصیت سالم فیلتر دستگاه تصفیه آب در شیراز پوشاک 75 شهرستان لنگرود